20110207

Bir Avuç Deniz'de Pearl Jam sürprizi

Dünya devi ABD'li rock grubu Pearl Jam'in solisti Eddie Vedder, 'Bir Avuç Deniz' filminin senaryosunu okuduktan sonra 'Indifference' şarkısının filmde kullanılmasına izin vermiş!

Berrak Tüzünataç ve Engin Altan Düzyatan'ın başrolde olduğu 'Bir Avuç Deniz' adlı film, öyküsü ve müzikleri ile 2011'in iddialı yapımlarından biri olmaya aday... Beklenmedik bir aşk hikayesini konu alan 'Bir Avuç Deniz'in müzikalanlamda en büyük sürprizi; AB'li rock grubu Pearl Jam'in, 'Indifference'şarkısının  filmde kullanılması... 

SENARYOYU İSTEMİŞ 
Şarkı, filmin yapımcısı tarafından, grubun solisti Eddie Vedder'dan istenmiş, telifi de ödenmiş. Ancak Vedder'ın bir şartı varmış; şarkıyı vermeden önce filmin senaryosunu okumak istemiş. Bunun üzerine senaryo acilen İngilizce'ye çevrilip Vedder'a gönderilmiş. Eddie Vedder senaryoyu okuduktan sonra 'Indifference'ın kullanılmasına izin vermiş. 

ALTI HAFTADA BİTTİ Reklam filmleriyle tanınan Leyla Yılmaz'ın yazıp yönettiği filmde; usta oyuncular Ayda Aksel ile Can Gürzap'ın yanı sıra, Zeynep Özder, Tuğrul Tülek ve Ahu Yağtu da rol alıyor. 120 kişilik bir ekiple altı hafta süren çekimleri Göcek, İstanbul ve Rodos'ta gerçekleştirilen 'Bir Avuç Deniz'de, İstanbul'un 'zengin' hayatını anlatan çok sayıda lüks araç, tekne veşıkkıyafetler kullanıldı. Film için Tarabya'daki Alman konsolosluk malikaneleri müzeye dönüştürüldü.

NASIL BİR AŞIKSINIZ?
Fikri Görsel Sanatlar'ın yapımcısı olduğu ve 11 Mart'ta vizyona girmesi planlanan 'Bir Avuç Deniz' filminin resmi web sitesidışında www.denizmisinlimanmı.com adresli bir mikro siteside var. Bu sitede düzenlenen "Nasıl bir âşıksınız?" başlıklı anket, sinemaseverlere filmin galasına katılma imkanı sağlayacak...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder